Pil nerPil vänsterPil vänsterPil högerPil högerPil nerStängCoverÖraExterntFacebookFlaggaGoogle+InstagramListaScenkonstvästernorrland LogoDans Västernorrland LogoNorrdans LogoTeatervasternorrland LogoScenkonstvästernorrland LogoNorrdans LogoFilm Västernorrland LogoMusik Västernorrland LogoFörstoringsglasKuvertMenyMenySpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSpelaSkrivareDelaDelningTwitterVimeoYouTube

Dansens Vecka Sundsvall

Stor dansavslutning i Sundsvall!

Dansens Vecka blir en späckad avslutning på Dans Västernorrland och Norrdans samarbete med Sundsvalls kommun under läsåret.

-Det blir ett ypperligt tillfälle att manifestera dansen i samband med dansens dag, som infaller på söndagen 29/4, säger Annika Högberg danskonsulent i Västernorrland. Läs om Internationella dansens dag här

Massdans på Stora torget med Sundsvalls kulturskolas elever, föreställningar med Norrdans eller en workshop med TangoSundsvall? Allt detta och mycket mer kommer Sundsvallsborna att kunna ta del av under Dansens vecka.

-Det känns bra att danslivet i Sundsvall, såväl professionella som amatörer, får visa upp sig och bjuda in allmänheten att uppleva och prova på dans i olika former, säger Annika Högberg.

Samarbetet är en del i Scenkonst Västernorrlands vänkommunstrategi, som syftar till att varje kommun under ett år får möjlighet att fördjupa sin samverkan med en konstform. Fokusåret genomförs läsårsvis och i Sundsvall har det planerats för dans i samarbete med företrädare för Sundsvalls kommun, Kulturmagasinet, Sundsvalls kulturskola, Skvaderns gymnasieskola, Studieförbundet Bilda Mitt, Ållateatern och föreningslivet  med flera.

Detta händer under Dansens Vecka Sundsvall:

Måndag 23/4 Norrdans föreställning ODYSSEUS av Lenka Vagnerová på Tonhallen kl. 19:00.

Tisdag 24/4 Skolföreställning Norrdans ODYSSEUS på Tonhallen.

Onsdag 25/4 WORKSHOP för Sundsvalls kulturskola med Verena Pircher från Norrdans på Åkersviksskolan.

Fredag 27/4 Sundsvalls kulturskola har MASSDANS på Stora torget kl. 12:00. Runt om på Sundsvalls skolor dansas det också, antingen på samma dag eller på anslutande dagar.

ROOTS en nycirkusföreställning med Riksteatern på Tonhallen kl. 19:00 fredag 27/4.

Lördag 28/4 DANSDAG på Kulturmagasinet kl. 12:00. Kom, titta och prova på. Föreställning/uppvisning på scenen av bland andra Korona dans, Skönborgs folkdanslag, Trolldansarna och Studieförbundet Bilda Mitt med Klassiska folkdanser från öst. Uppvisning och workshop med TangoSundsvall och modern linedance med HC Dance & Design.

Söndag 29/4 DANSENS DAG-FIRANDE på Sveateatern kl. 14:00. Norrdans dansar föreställningen CASTAWAYS av Jarek Cemerek. Uppvisning av Sundsvalls dansliv, Altira, Tropical, Millenium Bugs, Sundsvalls kulturskola och Ållateatern som bjuder upp oss till dans i Get up och härma.

FILMVISNING av Norrdans dansfilmer och trailers ser du i Programsalen på Kulturmagasinet söndag 29/4.

NORRDANS är hela Norrlands eget danskompani. Uppdraget är att presentera samtida dans av hög kvalitet i hela dess bredd med ett speciellt fokus på den unga publiken. DANS VÄSTERNORRLAND är en regional resurs med uppdrag att stärka och utveckla dansområdet i Västernorrland.

Vad händer övrigt i regionen? Kolla in det här!

fredag 20 april 2018

comments powered by Disqus