Kultur i skolan

Här hittar du det utbud som finns av dans, film, musik och teater för skolan

jojjo.se

Arrangörslyftet

Är du - eller vill du bli - arrangör av kulturevenemang?

Läs mer här

Danslänkar

Hitta dansverksamheter i Västernorrland

Länkar här

Jobbar du med dans?

Man kan jobba med dans på olika sätt, som dansare, danspedagog, koreograf, lärare i förskola och skola, arrangör av dansevenemang etc. Här kan du läsa om vad Dans Västernorrland kan göra just för dig!

Aktuell information om dansföreställningar, danskurser och andra dansnyheter hittar du på Dans Västernorrlands Facebook-sida. Den slutna FB-gruppen Dansnätverk Västernorrland riktar sig särskilt till dig som är dansverksam och är en mötesplats och informationskanal. Kontakta oss om du som dansverksam eller din dansverksamhet även vill få information via e-post.

På sidan danslänkar hittar du länkar till olika dansverksamheter både i Västernorrland och övriga Sverige. Om din verksamhet inte finns med på sidan så hör av er till oss så uppdaterar vi den.

Du kan vända dig till oss för att få stöd och råd i enskilda dansprojekt eller om du har frågor om t.ex. bidragsansökningar, skolkontakter, Skapande skola etc.

Om du är en arrangerande förening eller anordnar kulturevenemang av olika slag så kan du söka stöd från arrangörslyftet som beviljas av Riksteatern Västernorrland. Stödet kan även sökas om det är första gången du arrangerar ett evenemang. Mer info hittar du här: Arrangörslyftet

Kompetensutveckling och träffar för verksamma danspedagoger och fria dansaktörer anordnas regelbundet i samarbete med andra organisationer så som Danscentrum Norr, kulturskolorna m.fl. Fortbildningar erbjuds också till lärare och annan personal som jobbar med barn och unga, till exempel i förskola och skola. Vår fortbildning och kompetensutveckling syftar till att beröra, inspirera och utveckla dig som människa och i ditt yrke.

Nedan finns länkar till de olika intresseorganisationer som finns i Sverige.

Bild: KOREOGRAFISKA MODULER av Elin Kristoffersson, Korona Dans. Foto: Andreas Näsholm.

Danscentrum Norr

Centrumbildning för den fria danskonsten i norra Sverige

Danscentrum Norr:s hemsida

KLYS

Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd

KLYS hemsida

Lärarförbundet

Sveriges största fackliga lärarorganisation

Lärarförbundets hemsida

Teaterförbundet

Fackförbundet för dig som arbetar eller studerar inom scen-, film- och medieområdet

Teaterförbundets hemsida