Arrangörslyftet

Är du - eller vill du bli - arrangör av kulturevenemang?

Läs mer här

Kultur i skolan

Här hittar du det utbud som finns av dans, film, musik och teater för skolan

jojjo.se

Danslänkar

Hitta dansverksamheter i Västernorrland och övriga Sverige

Länkar här

Jobbar du med dans?

Här kan du läsa om vad Dans Västernorrland kan göra just för dig som är dansintresserad, barn, ung eller vuxen, lärare i förskola och skola, skolledare, dansare, danspedagog, koreograf eller arrangör av dansevenemang.

  • Du kan vända dig till oss för att få stöd och råd i enskilda dansprojekt eller om du har frågor om t.ex. bidragsansökningar, utbildningar, skolkontakter, Skapande skola m.m.
  • Fortbildningar i dans och rörelse erbjuds till lärare och annan personal som jobbar med barn och unga, till exempel i förskola och skola. Våra fortbildningar och kompetensutveckling syftar till att beröra, inspirera och utveckla dig som människa och i ditt yrke.
  • Kompetensutveckling och träffar för verksamma danspedagoger och fria dansaktörer i Västernorrland anordnas regelbundet i samarbete med andra organisationer som Danscentrum Norr eller kulturskolor i länet.
  • Om du är med i en arrangerande förening eller anordnar kulturevenemang av olika slag så kan du söka stöd från arrangörslyftet som beviljas av Riksteatern Västernorrland. Stödet kan även sökas om det är första gången du arrangerar ett evenemang. Mer info hittar du här Arrangörslyftet.
  • jojjo.se finns ett brett utbud av dansföreställningar och dansaktiviteter att boka.
  • Aktuell information om dansföreställningar, forskning och andra dansnyheter hittar du på Dans Västernorrlands Facebook-sida.
  • Gå med i FB-gruppen Dansnätverk Västernorrland som är till för dig, mig och alla oss! Det är en öppen grupp där vi delar info om dans i Västernorrland.
  • På sidan danslänkar hittar du länkar till olika dansverksamheter både i Västernorrland och övriga Sverige. Om din verksamhet inte finns med på sidan så hör av er till oss så uppdaterar vi den.
  • Kontakta oss om du som dansverksam eller din dansverksamhet även vill få information via e-post.
  • Nedan finns länkar till intresseorganisationer i Sverige.
Bild: KOREOGRAFISKA MODULER av Elin Kristoffersson, Korona Dans. Foto: Andreas Näsholm.

Danscentrum Norr

Centrumbildning för den fria danskonsten i norra Sverige

Hemsida Danscentrum Norr

KLYS

Konstnärliga och Litterära Yrkesutövares Samarbetsnämnd

KLYS hemsida

Lärarförbundet

Sveriges största fackliga lärarorganisation

Lärarförbundets hemsida

Teaterförbundet

Fackförbundet för dig som arbetar eller studerar inom scen-, film- och medieområdet

Teaterförbundets hemsida